NIEUWS

 

NIEUW THEATERPROGRAMMA

In november 2008 starten de try-outs van een nieuw soloprogramma van Hetty Heyting, getiteld: GEWOON LEKKER. Na haar vorige succesvolle en indrukwekkende solo EEN VEEG TEKEN, is ze nu klaar voor een nieuwe vierde cabaretsolo.

Haar publiek zegt vaak genoeg: “Wat een steengoeie liedjes, daar zou je er meer van willen horen.” Die wens wordt vervuld! In deze nieuwe cabaretsolo trekt Hetty je niet alleen mee in een krankzinnig verhaal, ze pakt ook muzikaal flink uit. Met humor en indringende teksten kruipt ze spelend en zingend in menig gedaante, of blijft juist heel dicht bij zichzelf. Ze slaat je om de oren met uiteenlopende muziekstijlen en wonderlijke belevenissen. En natuurlijk speelt ze ook creatief in op haar publiek. Want ook daarin is ze een meester.

GEWOON LEKKER
Spel & Zang en Tekst & Muziek:
Hetty Heyting
Orkestband & Arrangementen:
Vidjay Beerenpoot

Het kwam allemaal door die straatmuzikant. Die aan de overkant stond te spelen, in weer en wind, vol overgave. Gewoon lekker, dacht Heyting gefascineerd. En ze besloot hem te volgen…

GEWOON LEKKER is in de theaters te zien van 20 november 2008 t/m 29 mei 2009. En gaat in premiere op 12 december 2008 in Schouwburg De Meerse te Hoofddorp.

Voor Speeldata klik op SPEELLIJST.

Eerder schreef de Pers over Hetty Heyting:

* Haar gevarieerde publiek hangt aan haar lippen. In verstilde of juist dolkomische liedjes. Met een stem als een klok en teksten zonder ophef en opsmuk. (Algemeen Dagblad)

* Wat Heyting te zeggen heeft vertelt ze op een manier die haar onderscheidt van alle andere podiumkunstenaars in ons land. Het is een opwindende combinatie van realisme, satire en symboliek, van kernachtige taal en clipachtige songs. Ze goochelt met beelden en stemmingen. (Brabants dagblad)

* De liedjes zijn simpel maar doeltreffend. Dit is echt. Het publiek is er even helemaal stil van. (De Gelderlander)

* Hetty Heyting verzamelt al haar talenten bijeen. Een prachtige zangstem waarmee ze schakelt van gevoelig repertoire naar carnavalskraker. Een comediënne die veel typetjes beheerst en een improvisator van de bovenste plank.
(Zwolsche Courant)

* Ze heeft een goed gevoel voor timing, een fantastische mimiek en wisselt moeiteloos van het ene personage in het andere. “Een Veeg Teken” is een voorstelling waarin elk woord en gebaar telt. Een prachtige solo van een heel puur mens. (Theater Centraal)

U vindt ook een speellijst op de website van impresariaat Van Engelenburg Theater: www.vetheater.nl

In theateseizoen 2008 - 2009 is Hetty Heyting maar liefst in 2 totaal verschillende producties te zien.Vorig seizoen (2007 – 2008) speelde Hetty een glansrol in de komische thriller: ARSENICUM EN OUDE KANT. Deze productie werd uitgebracht door Het Thriller Theater en was een uitstapje van Hetty Heyting, dat niet onopgemerkt bleef. Wegens groot succes en uitverkochte zalen gaat deze toneelvoorstelling nog twee maanden in reprise. Hetty speelt in deze spannende comedy een oude dame die samen met haar zuster (met de beste bedoelingen) oude eenzame heren uit hun lijden verlost door hen te verrassen met een glaasje vlierbessenwijn waar de nodige arsenicum aan toe is gevoegd. De rest van de familie is overigens ook nogal eigenaardig…. En niet ongevaarlijk! ARSENICUM EN OUDE KANT is in de theaters nog te zien van 11 september 2008 t/m 2 november 2008. Speelijst en informatie (recensies) vindt u op de website van het Thriller Theater: www.thrillertheater.nl
HERHALING TV-COMEDY SERIE  

Voor de liefhebbers heuglijk nieuws, de NCRV gaat vanaf 25 juli 2005 de door Hetty Heyting geschreven TV-comedyserie “Steil Achterover” herhalen. Hetty speelt daarin de rol van de onhandige kapster Suus, die met haar onzekere en simpele persoonlijkheid het kappersgezin (dat op scheiden staat) bij elkaar probeert te brengen. Thuis heeft Suus het ook niet makkelijk. Ze woont samen met haar zus Bibi, die iets ingewikkelds studeert en altijd moeilijk doet, overal over! Terwijl Suus heimelijk verliefd is op Zeno, de vriend van Bibi.

In de serie speelt Han Romer: Alfred de kapper. Elsje de Wijn is te zien als Do, zijn vrouw. Margo Dames kruipt in de rol van Bibi, de zus van Suus. En Michel Sorbach speelt de voor Suus onbereikbare Zeno.

De 12 afleveringen worden uitgezonden op Nederland 3:

Op maandag 25 juli – dinsdag 26 juli – woensdag 27 juli – donderdag 28 juli - vrijdag 29 juli – maandag 1 augustus – dinsdag 2 augustus – woensdag 3 augustus – donderdag 4 augustus – vrijdag 5 augustus – maandag 8 augustus – dinsdag 9 augustus.

Tijdstip van uitzending: 16.10 uur.

Vertel het aan iedereen door, want heel veel fans hoopten al op een dergelijke herhaling van “Steil Achterover” en nu is het dan zover!

Herhaaldelijk ontvangt Hetty ook veel mail met de vraag of de door haar geschreven en gespeelde TV-serie “Liflaflab” bij Zappelin herhaald kan worden. De KRO zond die serie (die 22 afleveringen had) in 1990 uit. Hetty kruipt in “Liflaflab” in de huid van Professor Liflaf. Deze Duitserige Professor in de Hapcultuur verricht allerlei wonderlijke experimenten in haar laboratorium, maar wordt vaak van haar werk gehouden door haar man of een van haar kinderen die haar op de meest ongelegen tijdstippen lastigvallen met hun probleempjes. Met alle gevolgen vandien. Misschien heeft het zin om de KRO en/of Zappelin te bestormen met een verzoek om herhaling van deze serie. Dat heeft vroeg of laat resultaat.

TANTE TIL VAN DE FAMILIE KNOTS

Sinds Hetty Heyting de orginele jurk van Tante Til weer in haar bezit heeft (die heeft ze in september 2001 gekocht op een veiling!) kruipt ze af en toe bij bijzondere gebeurtenissen met plezier weer in de huid van dit legendarische personage uit de populaire TV-serie “De Familie Knots”. In de periode december ’03 en januari ’04 was ze ‘als zodanig’ een aantal keren te gast in de musicalvoorstelling “Buster & Benjamin” van Theatergroep Opus One. Tante Til speelde daarin met zwier de rol van verteller.

 

Maar het afgelopen jaar was Tante Til ook bij andere gelegenheden actief. Zo was ze o.a. te zien in een heuse speelfilm! En ze zette haar artistieke kwaliteiten in voor een goed doel: op 3 april j.l. tijdens de actie “Cool voor Kika”. Om geld in te zamelen voor de Stichting KIKA (Kinderen Kankervrij) had de Juniorkamer Zuid-Kennemmerland met behulp van vele sponsors een sneeuwfestijn in Snow Planet te Spaarnwoude georganiseerd.

 

‘s Avonds vond daar ook een heuse veiling plaats waarvoor bekende Nederlanders een attribuut beschikbaar hadden gesteld, om geveild te worden. Georgina Verbaan had een miniscule bikini uit haar prive-collectie in de strijd gegooid. En Bill van Dijk zijn “Neus” uit de musical Cyrano. Tante Til deed het anders. Zij verscheen in levende lijve op die veiling met haar schildersspullen. Ze plantte een maagdelijk wit doek op haar ezel en sloeg geinspireerd aan het schilderen met acryl. Ondertussen voorzag ze de gebeurtenissen natuurlijk op haar specifieke wijze van commentaar, wat heel vermakelijk werkte. Ter plekke zagen de aanwezigen in no time, met een kloddertje hier en een klodertje daar, een gloednieuw artistiekerig kunstwerk onder haar wapperende handen vandaan komen. Het kunstwerk werd tenslotte (nog nat) per opbod verkocht aan een kunsthandelaar uit Haarlem. Tante Til signeerde haar schilderij zodat die met de nieuwe eigenaar mee kon en KIKA had er weer een slordige duizend piekjes bij. De totale opbrengst voor KIKA van die dag was overigens € 17.500,- Tante Til ging zeer voldaan naar huis!

SPEELFILM

In augustus 2004 verleende tante Til haar artistieke medewerking aan de speelfilm: "Sinterklaas en het Geheim van de Robijn”. Ze speelt een verhelderende rol in dit mysterie rond de Sint. Naast Tante Til zijn nog meer bekende acteurs te zien: o.a. Jos Brink, Bea Meulman, Pamela Teves, Martine van Os, Sandra Reemer, Joep Sertons, Aad van Toor en natuurlijk Sinterklaas zelf en zijn favoriete Pieten. Op 4 november 2004 ging deze film in première en hij werd rond 5 december via allerlei lokale/regionale TV-stations door heel Nederlands op televisie uitgezonden.
Regie: Martijn van Nellestijn.

EXTRA: In december 2004 bracht Bridge Entertainment deze Sinterklaasfilm op DVD uit.

Wil je hier meer van weten, ga dan naar website: www.sinterklaaspromotie.nl

 

DVD-VIDEO

Eindelijk! De waanzinnig populaire TV-comedyserie “De Familie Knots” is op DVD verschenen. Op 17 maart 2003 werden de eerste 2 delen (met in totaal 8 afleveringen) van de DVD- en VHS-uitgave van de TV-serie “De Familie Knots” officieel aan de pers gepresenteerd in theater “De Melkweg” te Amsterdam. Hetty Heyting kroop speciaal voor deze presentatie in de huid (en het kostuum) van de legendarische Tante Til en sprak een half uur op Tante Til’s dominante en artistiekerige wijze met de aanwezige journalisten en fotografen. In totaal verschijnen er 6 delen met in totaal 21 afleveringen + de TV-special” “Knots Klips” + Overige songclips.

Voor de liefhebbers:Op de DVD’s en de Video’s staan de originele afleveringen, waar dus de clipsongs inzitten! Onder het kopje DE FAMILIE KNOTS vindt u alle informatie over bovengenoemde DVD’s en VHS Viedobanden.

WAAR TE KOOP?
Momenteel liggen DEEL 5 en DEEL 6 van de TV-serie “De Familie Knots” overal in het land te koop in de winkels van Free Record Shop en The Music Store. Super De Boer heeft ook delen in de schappen staan, i.v.m. een actie waarin de supermarkt gratis Familie Knots DVD-tjes uitdeelde bij de kassa!

Alle delen (1 t/m 6) zijn los(per stuk dus) online te koop (je betaalt per acceptgirokaart) via website: www.bol.com

De BOX (Met alle delen, dus 1 t/m 6 + daaromheen een bijbehorende box) is online te bestellen via website: www.ncrv.nl/webwinkel
En ook via website: www.ncrv.nl/familieknots

TV

Kindertelevisie bestaat 50 jaar en in het kader daarvan zal Hetty deze zomer te zien zijn in het door Jos Brink gepresenteerde televisieprogramma “ TV-Toppers”. Zodra er een datum bekend is, maakt deze nieuwsrubriek er melding van.

Op zondag 10 April 2005 zond RTV Noord-Holland de hele dag de documentaire “Hetty Heyting in gesprek met mantelzorgers” uit. Hierin ging Hetty op bezoek bij 4 verschillende mantelzorgers, jong-oud, man en vrouw. Vier portretten van mensen die thuis een dierbare verzorgen en daar soms veel offers voor moeten brengen, maar dat graag doen. De laaste anderhalf jaar was Hetty ambasadrice van De Mantelzorg in Noord-Holland. Met deze indringende documentaire rondde ze haar activiteiten voor de Mantelzorg op een bijzondere wijze af. Het is te hopen dat de documentaire komend jaar ook door de publieke omroep wordt uitgezonden, zodat de rest van ons land er kennis van kan nemen. Regie: Erik Heuvelink.

Dit voorjaar werd Hetty door Nelleke van de Kroft uitgebreid geinterviewd voor het TV-programma “Daar blijf je voor thuis”. Samen met Marnix Kappers worden er herinneringen opgehaald aan de TV-serie “De Familie Knots”. Grappige voorvallen achter de schermen komen ter sprake, maar ook dat het af en toe niet meeviel om die kar te trekken. Maar Hetty wilde dat de serie er kwam. Gelukkig maar. Want nog steeds is de Familie Knots uniek in haar soort. Uitzending “Daar blijf je voor thuis”: 2 juni 2005 – Ned 2.

 

In het TV-programma “Theater van het sentiment” was Hetty op 16 maart j.l. te gast. Presentatrice Karin de Groot nam Hetty mee terug naar de datum: 22 oktober 1980. De dag dat de Familie Knots voor het eerst op TV werd uitgezonden. Hetty vertelt hoe die periode er uitzag en wat die dag teweeg bracht.

BIJZONDERE THEATERACTIVITEITEN

Maandag 6 juni 2005 vond er een Benefiet Concert plaats in de Kleine Komedie te Amsterdam. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de Kleinkunstopleiding ST&M, waar Hetty Heyting als docente werkzaam is. Vandaar dat zij ook een van de optredende kleinkunstenaars was. Verder waren er zijn te zien: Paul de Munnik, Karin Bloemen, Maarten van Roozendaal en Huub van der Lubbe en nog vele anderen! Sanne Wallis de Vries praatte op geestige wijze( in de gedaante van Mies Bouwman) deze benefiet-avond aan elkaar. Het theater was tot de nok toe uitverkocht. Een heel bijzondere happening!

 

Op zondag 12 juni sloot het Improfestival 2005 in het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam af met een speciale voorstelling: het Improsong–festival. Op initiatief van Andre Besseling gooiden Hetty Heyting, Kiki Heesels, Richard Groenendijk, Bas Grevelink en Ernst van der Pasch zich zingend voor de leeuwen. Zij improviseerden voor de pauze op suggesties van het publiek de ene na de andere song (Werkelijk allerlei genres kwamen voorbij! En de gekste onderwerpen).

 

De zangers werden bijgestaan door een driemans-band: pianist Gaby Agsteribbe, gitarist Rene Idema en percussionist Ab Frielink. En dat allemaal op dat kleine podium, waar het er al gauw heet aan toe ging! Na de pauze werd er een uur lang een complete musical geimproviseerd, op suggesties van het publiek. Een heerlijke avond voor impro-liefhebbers! Er werd veel gelachen, maar men kon ook genieten van mooie songs die zomaar ontstonden uit het niets. Dit was de eerste keer dat Hetty na Sneak Preview weer samen met collega’s op de planken stond te improviseren. En als ze de kans krijgt blijft dit niet bij een keer!

Op 6, 7 en 8 mei vormde Hetty Heyting samen met John Buisman en Remco Mellema de jury van het Delftse Eenakter Festival. In Schouwburg De Veste te Delft bekeken zij over drie avonden verdeeld een 8-tal uiteenlopende theaterproducties. Elke avond werd afgesloten met een jury-rapportage op het toneel. Dat deden John, Hetty en Remco heel informeel. In de vorm van een cross-talk vulden zij elkaar aan, zodat op speelse wijze kritiek en enthousiasme aan de orde kwam. De laatste avond werden de prijzen uitgereikt, de z.g. Delftse Koeien. Er waren indrukwekkende prestaties geleverd, die van harte door de jury beloond werden.

ANDERE WERKZAAMHEDEN

In december en januari gaf Hetty workshops in improvisatie-spel. Deze workshops werden georganiseerd door Andre Besseling van het Improcentrum Amsterdam. Ook in komend seizoen staan er weer workshops op stapel. Meer informatie hierover volgt t.z.t. in deze rubriek.

 

Nog een stap verder was het gastcollege dat Hetty op 22 april 2005 in de theaterzaal van de Hogeschool in Nijmegen (HAN) gaf. Een aanschouwlijk college over creativiteit, improvisatie, scenario schrijven en theatermaken. De studenten schreven na afloop allemaal een recensie over dit gastcollege. Men was verrast over de losheid waarmee Hetty haar ervaringen doorgaf. En de improvisatie die ze ter plekke uit haar mouw schudde illustreerde haar verhaal heel overtuigend. In december 2005 zal zij opnieuw gastcollege geven op de Hogeschool in Nijmegen.

STEMWERK IN BIOSCOOPFILMS

Hetty’s stem is op televisie in menig tekenfilmserie te horen. In allerlei uiteenlopende rollen (jong, oud, man, vrouw of beest). Wie goed luistert ontdekt zelfs dat ze in menig serie meerdere stemmen doet. (Bijv. In “Cedric” en “Fairly Odd Parents”.) Sommige liefhebbers maken er echt een sport van om haar stem te herkennen.
Voorjaar en zomer 2004 dook de stem van Hetty Heyting ook op in een aantal (live-action) bioscoopfilms.
In “Harry Potter en de Gevangene van Azkaban” sprak ze de stem in van Professor Zwamdrift. En in “Hoed je voor de Kat” (“The Cat in the Hat”) gaf ze de moeder van de 2 kinderen een stem. In de computer-animatiefilm “Back to Gaya” ging ze tekeer als de blonde kroegbazin.

Onder HETTY HEYTING vind je bij haar Curriculum Vitae in welke films ze nog meer te horen is.

REGIE: NIET SCHIETEN

In het verleden regisseerde Hetty Heyting al diverse theaterprogramma’s van cabaretgroep Niet Schieten, te weten: “Taboe”, “Noodlot “ en de cabareteske musical “Petrov" (een speciale winterpro-ductie met 7 spelers!). Na een korte pauze is de vruchtbare samenwerking met de heren Erik Jobben, Arend Edel en Maarten Hennis weer opgepakt en dat resulteerde in hun allernieuwste theaterprogramma “Zieke Geesten”. Op zaterdag 23 oktober 2004 ging “Zieke Geesten” in première in het Nieuwe De La Mar Theater in Amsterdam en werd door de pers heel goed ontvangen. Niet Schieten speelt deze voorstelling nog door tot en met mei 2006.

Op veler verzoek krijgt ook de cabarateske & muzikale winterspecial “PETROV” in november 2005 een vervolg. Er is eigenlijk al jaren vraag geweest naar een reprise. Deze speciale productie van NIET SCHIETEN met gasten wordt ook nu weer door Hetty geregiseerd. De samenstelling van de cast onderging een wijziging. Natuurlijk zijn de drie heren van Niet Schieten weer in PETROV van de partij. En Onno Innemee speelt net als voorheen weer de titelrol, maar dit keer worden de mannen bijgestaan door drie actrices, te weten: Smadar Monsinos, Ineke van Klinken en Cynthia Abma. Cynthia speelde ook het laatste seizoen van PETROV mee, maar ze is nu in een andere rol te zien!

Wil je meer weten over Niet Schieten of PETROV (bijvoorbeeld hun speellijst) bezoek dan hun website: www.nietschieten.nl

 
EVENEMENTEN

Bij culturele evenementen of vernissages kruipt Hetty Heyting graag weer eens in de huid van Tante Til (van De Familie Knots). Zeker als er een link te leggen is naar Tante Til’s eigen artistiekerige gave en haar grote liefde voor de kunst in welke vorm dan ook. Moet er een kunstwerk onthuld worden of is het wenselijk dat een culturele manifestie opgeluisterd wordt met het personage Tante Til, dan is daar een creatieve mouw aan te passen.

Naast haar nieuwe theaterprogramma speelt Hetty Heyting ook (uitsluitend voor besloten gezelschappen) een improvisatie-voorstelling. Dat betekent dat Hetty, in een theaterambiance, met behulp van suggesties van het aanwezige publiek een klein uur lang een compleet verhaal neerzet met diverse kleurrijke personages en onverwachte wendingen die uitmonden in een pakkend slotlied. Publiek heeft invloed op de inhoud, maar Hetty gaat daar op fantasievolle wijze mee aan de haal. Dat wordt gegarandeerd een evenement waarbij het publiek op het puntje van zijn stoel gaat zitten en men vanuit de zaal zit mee te doen voor men er erg in heeft. Er valt uiteraard veel te lachen bij deze happening.

Voor het boeken van bovengenoemde activiteiten moet u zich wenden tot het impresariaat van Hetty Heyting. Klik op IMPRESARIAAT voor meer informatie.

ANTWOORDEN OP VEEL GESTELDE VRAGEN

Hetty heeft een aantal L.P.’s gemaakt in de periode van 1975 t/m 1983. L.P.’s van Kinderkabaret “Potvoordrie”, of met liedjes uit de TV-series “Als je dat soms nog niet dacht” en “De Familie Knots”. Ook de Zandbaksjow is zo’n L.P. uit het verleden waar veel naar gevraagd wordt. Men heeft nu inmiddels zelf kinderen en de L.P.’s en oorspronkelijke bandjes zijn ondertussen grijs gedraaid of kwijtgeraakt en men zou dolgraag willen dat dat repertoir nu op C.D. te koop was.
Dat is echter niet zo. Er zijn tot nu toe nooit CD’s van gemaakt. Hetty heeft deze L.P.’s (en muziekcassetebandjes) destijds opgenomen bij de platenmaatschappij Phonogram. Daar heeft zij ook contracten bij getekend. Nu is Phonogram inmiddels al verscheidene keren overgegaan in andere maatschappijen. Zo gaan die dingen. Daardoor kan Hetty nu niet zomaar CD’s van deze L.P.’s laten maken. Dat ligt juridisch wat ingewikkeld. Ze hoopt dat er zoveel vraag ontstaat dat de huidige platenmaatschappij er brood in gaat zien om alsnog die C.D.’s te gaan uitgeven. Hetty gaat onderhandelings-pogingen ondernemen en zal (als daar heuglijk nieuws over te melden is) dat onmidellijk op deze nieuwspagina afdrukken. Dus om al die fans maar in één klap te antwoorden: Hetty is ermee bezig. Maar platenmaatschappijen investeren tegenwoordig niet zo gauw meer in iets dan geen actueel succes is. Maar ze zal proberen of er desondanks een opening te vinden is. Meer kan ze op dit moment niet doen.
En nog even dit: Clandestien C.D.-tjes branden voor liefhebbers is strafbaar en zal Hetty dus helaas niet (kunnen) doen.

Verder wordt ook herhaaldelijk gevraagd of er van het radioprogramma met Miepje Mol (getiteld: “Leuterkoek en zandgebak”) ooit L.P.’s zijn gemaakt. Nee is het antwoord.

En om nog een andere brandende vraag te beantwoorden: Helaas is er van Kinderkabaret Potvoordrie geen beeldmateriaal. Video bestond toen nog niet. Degenen die die voorstelling(en) in het theater hebben gezien zullen het met die herinnering moeten doen.

ANDER NIEUWS

CD met Lied over Martin

Het lied dat Hetty in haar de theatervoorstelling over haar overleden partner zong maakte veel los. Er lagen vergevorderde plannen om dit lied uit te brengen op een thema-CD getiteld: “Liedjes van de dood”, waarop vele klassiekers van diverse dichters en vocalisten te horen zouden zijn. Die CD zou gevoegd zijn in een boek waarin de teksten zouden worden afgedrukt. Echter, de uitgever en de platenmaatschappij concludeerden dat het een te duur product zou worden en dus gaat dit project helaas nu definitief niet door! Heel heel jammer, vindt Hetty. Zij denkt er nu over om haar lied “Nog lang niet dood” in eigen beheer op een eigen CD uit te brengen. Maar dat zal nog enige tijd vergen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen hierover te melden zijn, vindt u die op deze nieuws pagina.

SCRIPT: “OMHOOG DIE STOK!” UITGEGEVEN

Amateur-toneelverenigingen opgelet: Het script van de succesvolle door Hetty Heyting geschreven toneelkomedie “Omhoog die stok!” is uitgegeven door toneeluitgeverij DE TONEELCENTRALE, Kronkelbaan 42, 1657 LH Abbekerk. Tel. 0229-583188.
E-mail-adres: mail@toneelcentrale.nl

Toneelverenigingen die dit stuk willen opvoeren moeten contact opnemen met De Toneelcentrale.

Omhoog die stok! “is een toneelstuk voor 7 mannen en 9 vrouwen en 1 vrouwelijke figurant.Het speelt zich af in een fanfare- & majoretten-vereniging.
Meer informatie is ook te vinden op website: www.toneelcentrale.nl

 
face="Arial" size="2"> “Omhoog die stok! “is een toneelstuk voor 7 mannen en 9 vrouwen en 1 vrouwelijke figurant.Het speelt zich af in een fanfare- & majoretten-vereniging.
Meer informatie is ook te vinden op website: www.toneelcentrale.nl