SNEAK PREVIEW

WIE?

In het theaterseizoen 1999-2000 wordt de Sneak Preview gepresenteerd door theatermaker Martin van den Ham. Hij vormt een duo met schrijfster en actrice, Hetty Heyting. Van den Ham en Heyting staan al meer zeven jaar samen op het toneel en hun ervaring en soepel samenspel maken hen tot de spil van de Sneak Preview.

Maar elke Sneak Preview worden zij vergezeld door een of meerdere gasten. Wie die gasten zijn, blijft geheim. Het kunnen cabaretiers zijn, acteurs, televisiemakers, nieuw talent of oude rot. Zo ontstaan er elke voorstelling weer unieke combinaties van spelers die elkaar vaak nog nooit op het toneel hebben ontmoet en die zelf ook nog niet weten wat hen te wachten staat.

WAT?

Martin van den Ham, Hetty Heyting en hun gasten komen naar het theater met hetzelfde vraagteken in hun hoofd als u. Want de Sneak Preview is vooral onvoorspelbaar.

In de Sneak Preview staat de kunst van het improviseren centraal.

Door de avond heen wordt het publiek regelmatig gevraagd om een suggestie voor een lied of een scene. De vaste spelers en hun gast(en) bedenken daarna ter plekke de meest krankzinnige en onverwachte situaties waarbij ze teksten, handelingen, rollen en muziek creëren waar u bij zit. Naast improvisatie is de Sneak Preview ook een try-out plek. Nieuw materiaal, een lied, een conference, een idee dat al (te) lang op de plank ligt: het kan allemaal in de Sneak.

Zo blijft de Sneak Preview verassend en onvoorspelbaar en staat er eigenlijk maar één ding echt vast: dat de spelers er met veel inspiratie, humor en energie tegenaan gaan en zorgen voor een unieke theateravond waar het plezier vanaf spat.

Die ene noot op de piano...

Die bizarre inval van een gast...

Die hele leuke suggestie van u...

Het kan allemaal leiden tot.....?