VIDEO & DVD

Van 1980 tot 1984 was De Familie Knots dé succeshit op televisie.
'Een kloddertje roze hieeeerrrr, en een kloddertje roze daaaar...'
was één van de gevleugelde uitspraken van Tante Til (Hetty Heyting), waaraan velen met een grote glimlach terugdenken.

De waanzinnig populaire TV-comedyserie: "De Familie Knots" is eindelijk op DVD en Video (VHS-banden) verschenen. Sinds 18 maart 2003 liggen de eerste 2 delen te koop in de winkels (o.a.bij Bart Smit, Blokker, Intertoys, Free Record Shop. Music Store, Van Leest, en verder overal). Ieder deel bevat 4 afleveringen van de legendarische TV-serie DeFamilie Knots.Dus DEEL 1 bevat

aflevering 1 t/m 4 en DEEL 2 bevat aflevering 5 t/m 8.Elke DVD bevat bovendien nog een aantal extra's, zoals: Fanmail (1980-1983), Songteksten, een Knots-woordenlijst, karakterschetsen, foto's, decortekeningen met audiocommentaar en interviews met Hetty Heyting.

 

 

DEEL 3 (met afl. 9 t/m/ 12) en DEEL 4 (met afl. 13 t/m 16) van deze tijdloze TV-serie komen op 6 mei 2003 op de markt.

 

 

In augustus 2003 volgen DEEL 5 (met aflvering 17 t/m 20) en DEEL 6 van De Familie Knots. (DEEL 6 bevat niet alleen aflevering 21, maar ook de TV-special "Knots Klips" + alle andere songclips!). In die maand verschijnt ook de gehele serie in een fraaie box te koop. Wil je nu alvast de complete serie in box bestellen, dan kan dat via website:www.ncrv.nl/familieknots

Natuurlijk vind je op die website nog meer leuke zaken rond De Familie Knots.

 

 

 

 

In totaal komen dus 6 verschillende video's en dvd's uit.
Op ieder deel staan 4 afleveringen, in totaal bijna twee uur.
In elke aflevering staat één onderwerp centraal. In iedere aflevering zit ook een videoclipje. (In aflevering 1 en 2 zelfs twee!)
Muziek speelt hoe dan ook een belangrijke rol in de serie.

Kijk voor meer informatie en een leuke Knots-quiz ook eens op www.bridgekids.nl

 

De acteurs:

 

De bedenkster, scenarioschrijfster, componiste én actrice van deze
successerie is Hetty Heyting. Als de 'waanzinnig artistiekerige' Tante Til is zij de spil van de Familie Knots. Zij heeft immers de bijzondere gave om problemen met haar roze verf te lijf te gaan. Daarnaast speelt Hetty nog de onhandige Oma Knots en het winkelmeisje Hansje.

Jan Simon Minkema speelt de 'ouwe zemelaar' Opa Knots, de jonge onderwijzer Arend Vogel en Onkel X 'als zodanig'.

Marnix Kappers kruipt in de huid van Neef Herbert met zijn zwak voor 'speledingetjes', Vader Vogel en buurvrouw Pronk. Daarnaast vertolken zij alle drie nog vele personages, met name in de songclips.

De liedjes werden ingezongen door Hetty Heyting en Jan-Simon Minkema. Begin jaren tachtig stond de videoclip nog in de kinderschoenen en was De Familie Knots zijn tijd ver vooruit met zijn creatieve videoclips met deze lekker in het gehoor liggende popmuziek. En met liedteksten over belangrijke herkenbare thema's!. Een deel van die songs verscheen al snel op een roze kinderpop-elpee: "De Familie Knots". Producer van die plaat was Eric van Tijn (ja diezelfde die in de jury van Idols zat!). Eric was toen nog leerling op het conservatrorium in Rotterdam. Het verzorgen van de muzikale arrangementen van de liedjes in "De Familie Knots" was zijn eerste klus in televisieland.

Tekst & Muziek: Hetty Heyting
Arrangementen: Eric van Tijn.
Regie: Nan de Vries