ROZE HAPPENING


Op 17 maart 2003 vond de officiële perspresentatie plaats in Theater De Melkweg te Amsterdam. De daar aanwezige journalisten, fotografen en Tv-cameramensen vermaakten zich kostelijk in het roze decor, waar enkele meubelstukken uit de serie herkenbaar stonden te pronken. Men dronk een glas roze champagne en snoepte van de bonbons met roze glazuur. Natuurlijk waren er ook door Tante Til vervaardigde schilderijen te zien. Na 23 jaar puntgaaf bewaard gebleven.

 

 

Bij de ontvangst verraste Hetty Heyting de aanwezigen door als Tante Til (in 'vol ornaat') de ontvangstruimte in te struinen en iedereen met haar lange sigarettenpijp en welluidend stemgeluid naar de theaterzaal te dirigeren. Daar vermaakte zij een ieder door flink uit de school te klappen over de Familie Knots. De meest vrijmoedige vragen vlogen haar om de oren, geen wonder. Die had ze zelf door haar excentrieke gedrag uitgelokt.

 

 

Natuurlijk probeerde ze ook nog en passent wat van de door haar vervaardigde 'artistiekerige' kunstwerken te verkopen (voor een slordige duizend piekjes, euro welteverstaan!) maar zo gek (knots) kreeg ze niemand. Hoewel het schilderij met de toepasselijke titel "Rotzooi" veel belangstelling trok.

 

 

Marnix Kappers en Jan Simon Minkema dienden Tante Til af en toe in verschillende personages middels een microfoon van repliek. Zij zaten ergens verscholen maar lieten wel hun stemmen horen, waar Tante Til dan weer gretig op inspeelde. Toen Tante Til na een dik half uur was uitgebabbeld doofde het zaallicht en bekeek men met plezier enkele scènes uit: De Familie Knots. Dat was weer genieten van Oma en Opa, neef Herbert, Tante Til, Hansje, Meester Vogel, die op een hemelsbreed doek geprojecteerd in volle actie te zien waren. Een feest der herkenning! Deze voorproefjes werden afgesloten met de videoclip van het lied: "De hele wereld rond met een band". Tijdens deze beelden transformeerde Hetty Heyting zich razendsnel naar haar normale outfit. Ook de dikke rode lippenstift werd verwijderd.

 

 

En daar kwamen ze te voorschijn: Hetty Heyting, Jan-Simon Minkema en Marnix Kappers. Zij waren niet alleen sinds 1980 23 jaar ouder geworden, ook de in de zaal aanwezige kinderen die ooit de mazzel hadden gehad om een klein gastrolletje te mogen vervullen in De Familie Knots waren nu volwassenen en in de dertig. Een van hen, Fabienne Meershoek (die inmiddels zelf professioneel actrice is geworden) viel de eer te beurt om de eerste exemplaren van de DVD-box van de Familie Knots uit te reiken aan Hetty Heyting, Jan-Simon Minkema en Marnix Kappers. Inhoud van die fraai uitgevoerde box: 6 DVD's met alles van De Familie Knots compleet. De aanwezige liefhebbers keken er gretig naar en terecht!

Er werden allerlei herinneringen opgehaald uit die 'knotsgekke' beginjaren tachtig toen De Familie Knots en ware hype was. Natuurlijk werden er tot slot veel roze tulpen uitgereikt op deze feestelijke middag waar weer een hoop te lachen viel, als vanouds. Een knotse happening!